Olen tänään todella pahalla päällä. En mistään erityisestä syystä, vaan monesta pienenpienestä asiasta. Niistä voisi melkein kirjoittaa kirjan, mutta taidan tiivistää.

1. En osaa enää pirtää. Olen tehnyt vähintään kolme luonnosta mutta kaikki näyttävät ihan kamalilta. Mihin se mun vähäinen piirustustaito hävisi? Johtuuko se siitä, että pöytä on täynnä typeriä koulukirjoja, jotka estävät koko pöydän pinta-alan käyttämisen. Vai siitä, että käteni ovat halvaantumassa enkä osaa enää hallita niitä. Toivon, että ensimmäinen vaihtoehto olisi oikein, sillä käsien halvaantuminen voisi olla hyvin epämukavaa.

2. Tänään koulussa oli tanssia. Siis paritanssia. Se oli todella koomista. Voisi melkein sanoa, ettei kukaan siitä ryhmästä olisi kovin mielellään pyörähdellyt parketilla. Sitäpaitsi minulle sattui niin huono tuuri, että jouduin tanssimaan lyhyiden kanssa. (Pakko tosin myöntää, että Toni, kaikista lyhyin, osasi tanssia parhaiten.) Ja se näyttää mahdottoman typerältä tanssia itseään lyhyemmän pojan kanssa. Lisäksi ensimmäisenä tanssin jonkun uuden ysiluokkalaisen kanssa, ja sanoin myöhemmin, että hän oli se joka parhaiten tanssi. Taisin sanoa sen ihan väärään äänensävyyn, sillä sain Tiinalta hyvin merkittävän katseen. Ei kait vain Tiina luule että tykkään siitä? Hyi en todellakaan, meidän koulun ysiluokan pojat ovat liian läheistä sukua apinoille. Ja kasit ja seiskat ovatkin aivan liian nuoria.

3. Kokeita pukkaa kokoajan lisää. Äikänkoe keskiviikkona (huoh) ja ruotsinkoe perjantaina. Ja koska torstaina on kuvataidekoulu, se tarkoittaa sitä, että jos en nyt lue ruotsia, on pakko jäädä taidekoulusta pois. Ja sieltä en halua jäädä pois, se on mun ainoa meno tällä viikolla (jos ei sitä isoskoulutusleiriä lasketa, ei, taidetaan se sittenkin laskea.) Inhoan ruotsia. Ei sitä tarvitse osata. Se, että RUOTSI valtasi Suomen joskus vuonna maapähkinävoi, ja suomi irtautui siitä vallasta, on laadittu Suomelle tyhmä rangaistus: oppikaa kaikki ruotsia. Onneksi Suomi ei ollut Venäjän vallan alla pitempään, sillä silloin joutuisimme opiskelemaan venäjääkin. Se on varmasti tuplasti vaikeampaa kuin ruotsi.

4. Koko maailma on täynnä kusipäivä. Muutamat ovat kivoja, mutta se tosiaankin jää vain muutamaan. Melkein kaikki, jotka tunnen, ovat kusipäitä. Toivon etten tuntisi ollenkaan.

Hyvää päivänjatkoa kaikille!